» Quick access to the last post
Depends on the watermark. Do you have the P#R13a or P#R13b variant?
After all I assume you have done the bare minimum and looked up the banknote in the catalogue? 😉
Nemam te novčanice , nisam kolekcionar vec neko ko je naslijedio djedove novce a to su novcanice iz perioda Kraljevine Jugoslavije od 100, 500, 100, 50, 20 i 10 dinara. Gledam kataloge , znam koliko se krecu procjene ovdje (u CG) i okruzenju , isto tako koliko su bolje placene u inostranstvu, pogotovu u nekim akcionarskim kucama itd
Eto, gledam al šta imam od gledanja 😂
(kako li ce ti ovo prevesti google transl. živo me zanima ) 😂😂😂
Google translated good enough that I think I understood it all 😅
If you want to know the value of the banknote I recommend you find it in the catalogue here on the website. There you will learn how to figure out what version you have, and you will find links to previous auctions that show how much people have paid. It takes 5 minutes, much quicker than asking people here in the forums.
or…
Ako želite znati vrijednost novčanice, preporučujem da je pronađete u katalogu ovdje na web stranici. Tamo ćete naučiti kako da shvatite koju verziju imate, a naći ćete i linkove na prethodne aukcije koje pokazuju koliko su ljudi platili. Traje 5 minuta, mnogo brže nego da pitate ljude ovdje na forumima.
Meni se cini da ti ipak nije fino preveo al ok. Evo izvinjavam se što pitam na forumu… Bas zanimljiv savjet , da vidim u katalogu koji recimo kaze da novcanica vrijedi primjera radi VF 10 EF 20 AU 30 eura a onda na jbnom E bay-u vidim 50 istih novcanica i neke nenormalne cifre… E izvini sto pitam o cemu se radi , ponavljam nisam numizmaticar ,nisam kolekcionar a te snishodljive savjete ajde molim te dijeli nekom drugom…
P.S. žig na mojim novcanicama od 100 je lik kralja Aleksandra. Pozdrav.
E hvala na pomoci , eto čak nisi ni shvatio foru o googl transl. nego ti meni prevodiš svoje pametne savjete …. Evo oprosti što ja pitah na forumu i baš ti hvala na pomoci gdje da nadjem šture podatke o mojoj novčanici. Baš si pravi drugar.
(ovo je ironično by the way)
Didn't mean to be condescending, just friendly teasing encouraging you to search a bit in the catalogue 😉
Okay so from my quick research the value depends a lot on wether it is the R13a or R13b variant. If you look on the banknote through light here…
…what watermark do you see?
The banknote is in quite good condition. Not UNC or AUC, but maybe VF. I am not good at grading, someone else should have a opinion.
If it is R13a it could be worth a few hundred euros (auction example 1 and auction example 2)
If it is R13b it could be worth 10-20 euros
Ma sve je ok. Eto ,i bez istrazivanja i gledanja kataloga znam da su postojale dvije novcanice od 100 iz '29 , jedne sa Milosem Obrenovicem ,druge sa kraljem Aleksandrom. Da te ne zamaram istorijom o tome kako je kralj Nikola pobjegao sa zlatom a novac sakrio u pecinama (bas u mom gradu) , pa kako se narod dokopao tog novca i mislio da se obogatio 🤣
Ali , avaj , pametni Italijani saznaju za to i u dva dana na svim novcanicama sa vodenim žigom kralja Aleksandra udare pečate (verificato) i od narednog dana SAMO su te novčanice bile u upotrebi , ostale su postale bezvrijedne… E sad zasto je 99% tih verificato bas sa likom kralja Aleksandra to ne znam… Al eto…znam ponesto a i tebe naucih malo o istoriji stare Jugoslavije 😉
Marijana Z
Ma sve je ok. Eto ,i bez istrazivanja i gledanja kataloga znam da su postojale dvije novcanice od 100 iz '29 , jedne sa Milosem Obrenovicem ,druge sa kraljem Aleksandrom. Da te ne zamaram istorijom o tome kako je kralj Nikola pobjegao sa zlatom a novac sakrio u pecinama (bas u mom gradu) , pa kako se narod dokopao tog novca i mislio da se obogatio 🤣
Ali , avaj , pametni Italijani saznaju za to i u dva dana na svim novcanicama sa vodenim žigom kralja Aleksandra udare pečate (verificato) i od narednog dana SAMO su te novčanice bile u upotrebi , ostale su postale bezvrijedne… E sad zasto je 99% tih verificato bas sa likom kralja Aleksandra to ne znam… Al eto…znam ponesto a i tebe naucih malo o istoriji stare Jugoslavije 😉
It's why I like collecting coins and banknotes, you learn a lot about little history details you otherwise would read about!
By the way, fingers crossed you have the expensive variant 🤞
I prije nego si mi poslao zaokruzen vodeni zig napisala sam ti da je pod b tj lik kralja Aleksandra. I nemoj mi vise pomagati kumim te Bogom 😂😂😂
Zaista se snalazim u gledanju kataloga ali je totalno ludilo kad poledas kako se krecu cijene istih tih novcanica na nekim aukcijama ili e bay -u…
Zato je moje pitanje bilo kolika im je zaista realna vrijednost i na kraju krajeva ako hocu da ih prodam po cijeni iz ovog kataloga kome da se obratim?
Nemam nazalost tu skuplju varijantu i nisam sigurna da uopste postoji verzija sa Milosem Obrenovicem a da ima verificato. Samo čista novcanica sa njegovim likom a one vrijede mnogo manje nego ove verificato.
Nema veze ,imam ove sa kraljem Aleksandrom i sve su verificato , pa i po najmanjoj cijeni od 10 eura po komadu mojih 100+ novcanica eto 1000. Malo li je 😂
使用されているタイムゾーンは UTC+2:00 です。
現在の時刻は {24時間表記の時間}:{分} です。